Siz İsteyin , Biz Yapalım !

        Turkuaz Yapı ”Siz isteyin biz yapalım” sloganıyla yola çıkarak, konut sahibi olmak isteyen insanların isteklerine karşılık verebilmek adına “Konut Satın Alımında Tüketici Tercihleri Araştırma Anketi” düzenledi. Şimdiye kadar 5 bin kişinin katıldığı ankete sizde katılarak hayallerinizde ki evi anlatabilirsiniz. Turkuaz Yapı sahibi Serkan Sabur düzenledikleri anket çalışmasının tamamen Çorum’un gelişimine katkı sağlamak olduğunu ve insanların nasıl bir evde yaşamak istediklerini öğrenerek bu doğrultuda yapılar inşa ederek hayalleri gerçeğe dönüştürmek istediklerini söyledi. Turkuaz Yapı “Siz İsteyin Biz Yapalım” Sloganıyla yola çıkarak facebook, instagram gibi sosyal medyada ve basılı olarak doğrudan Çorum’da “Konut Satın Alımında Tüketici Tercihleri Araştırma Anketi” araştırmasını gerçekleştirdi. Turkuaz Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Serkan SABUR uygulanmasına yakınlarda başlanan ve halen devam etmekte olan anketi şuana kadar 5 Bin civarı kişinin doldurduğunu hedeflenen sayının ise en az 10 Bin kişi olduğunu belirtti. SABUR ilimizde ikamet etmek isteyen bireylerin en çok vakit geçirdiği yaşam alanlarında daha mutlu ve daha rahat bir yaşam sürebilmelerine katkı sağlayabilmek ve yaşadıkları problemlere çözüm bulmak amacı ile bireylerin öncelikle oturmak istedikleri konutların özelliklerine ait arzularınızı tespit etmenin ve dolayısıyla konut yatırımları ile ilgili görüşlerinin saptanmasının gerektiğini belirtti. Ayrıca bu ve benzeri çalışmaların her geçen gün gelişmekte olan Çorum İlimizdeki konut dış ve iç mimarisi alanındaki çalışmalara katkı sağlayacağını ifade etti.

Her geçen gün büyümekte olan ve özellikle akıllı ev gibi teknolojik AR-GE araştırmaları ile hayal ettiğimiz evleri Çorum’da inşa etmekte olan Turkuaz Yapı bu anket ile Çorum’da yaşayan 24 yaş ve üzeri yetişkinlerin gelecekte konut satın almaya yönelik eğilimleri ile oturmak istedikleri konutların özelliklerine ait görüşlerini almayı amaçlamıştır. Bu amaç doğrultusunda yapılan araştırma kapsamında, Çorum halkına yaş, cinsiyet, meslek gibi demografik özellikler ve aşağıda bir kısmının sonuçları paylaşılan bireylerin satın almak istediği konuttan beklentilerine yönelik konut talebi ile ilgili sorular sorularak, demografik özellikler ile konut talebi arasındaki ilişkiler bilimsel yollar ile araştırılmıştır.

Konut Satın Alma Kararını Etkileyen En Önemli Faktörler

Şuana kadar elde edilen sonuçlara göre konut almada en etkili gözüken faktörler sırasıyla evin konumu (muhiti), fiyatı, kullanım alanı (m2) ve kullanışlılığı olarak ifade edilmiştir. Potansiyel konut alıcılarının en fazla tercihi 4 odalı Geniş 3 +1 (Geniş Mutfak, Salon Dahil)konutlardır. Daha sonra ise 5 odalı 4+1 konutlar tercih edilmiştir. Çorum halkının konut büyüklüğü olarak ağırlıklı tercihi ise 130-150 m2 konutlar olup daha sonra sırasıyla 100-130 m2 ve 150-180 m2 konutladır.Görüşülenlerin büyük çoğunluğu 3. ve 4. Katlarda oturmak istediğini belirtmiştir. Katılımcıların %58,9’u Mutfak, %17,3’ü balkonun normalden daha büyük olmasını istemektedir. Görüşülenlerin Çorum’da ev satın almak için düşündükleri fiyat sırasıyla 100-150 bin TL, 150-200 bin ve 200-250 bin olarak tercih edilmiştir. Anket çalışmasının 10 Bin kişiye ulaşması ile bulguların tekrar analiz edilerek konut yapımında bireylerin görüşlerinin ön planda tutulacağı ifade edilmiştir.

Ar-Ge çalışmalarımızda hızla devam etmektedir

Turkuaz Yapı sahibi Serkan Sabur, Anket çalışması dışında da AR-GE çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. Özellikle Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile görüştükten sonra yurt dışından ithal edilen akıllı ev sistemlerini Üniversite sanayi işbirliği içerisinde firma danışmanımız Hitit Üniversitesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Emre Demir’in katkılarıyla Çorum’da üretmeyi ve Turkuaz yapılarda yerli sistemleri kullanmayı hedeflediklerini belirtti. Yakın zamanda Hitit Üniversitesi Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Emre Demir ve Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Tozlu’nun desteğiyle Turkuaz Plus isimli dairede yenilenebilir enerji projesi ile güneş panelleri kurularak bahçe aydınlatması ve sulamasının güneş enerjisi ile yapılarak hane sahiplerinin ödediği elektrik fiyatlarının düşürülmesi sağlanmıştır. Bir sonraki “Turkuaz Deha” isimli dairemizde ise daha büyük güneş panelleri kullanılarak apartman sakinlerinin aidatlarının nerdeyse kaldırılmasına yönelik AR-GE çalışmalarımız devam etmektedir.

Anketimizi doldurmak için tıklayınız.